06-27086088

 Lita Cabellut bij RAMART.

Foto Lita Cabellut

Lita Cabellut
De Spaans/Nederlandse kunstenares Lita Cabellut (1961, Barcelona) behoeft geen introductie meer. Zowel in Nederland als internationaal behoort zij al jaren tot de absolute top! De laatste jaren exposeerde Lita Cabellut minder op het vaste land van Europa; dit komt door de vele tentoonstellingen die zijn verzorgd in diverse internationale musea! Voor 2015 stonden onder meer musea in Zweden, India en Japan op het programma. In 2016 volgde een grote expositie -opnieuw- in musea in haar geboortestad Barcelona. Een paar jaar geleden hebben we nog een grote expositie in het museum Jan van der Togt in Amstelveen bezocht. Zij was ook jurylid van het TV programma Project Rembrandt.
De op deze pagina afgebeelde werken zijn (door de kunstenaar) bewerkte zeefdrukken, waardoor je o.a. een craquelé in de verf ziet.
NB Alle getoonde werken behoren tot onze privé-collectie en zijn vooralsnog niet te koop; maar we vinden ze te mooi om ze niet ook op de website te laten zien. Of kom eens kijken hoe ze er in het echt bijhangen. Ik heb met Lita afgesproken om hierbij expliciet aan te geven dat Ramart op geen enkele wijze als webgalerie haar belangen op het terrein van haar werk behartigt, maar dat ik ze als bewonderaar van haar werk op de website wil laten zien.