06-27086088

Jac Volbeda bij Ramart.

Jac's Home and dog

Biografische informatie Jac Volbeda (16-07-1955 Den Bosch, Nederland)
Jac Volbeda woont  en werkt sinds een aantal jaren op het eiland Baleshare (Western Isles) Schotland. Website: http://www.jacvolbeda.co.uk

Jac Volbeda is zoon van een architekt en opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1977-1982). Na eerst een aantal jaren alle vakanties in Schotland te hebben doorgebracht, heeft hij zich in 2003 samen met zijn 2  kinderen definitief in Schotland gevestigd. Hij heeft twee jeugdboeken geschreven die zich afspelen op/rond het eiland Skye in Noord-West Schotland. Vanaf 1982 legt hij zich steeds meer toe op schilderen en wordt zijn werk gepresenteerd op diverse Kunstbeurzen  o.a.

  • Holland Art Fair Den Haag 1998
  • Art Rotterdam 2000
  • Kunstrai Amsterdam 2000
  • Glasgow Art Fair 2004
  • AAF London 2004
  • Art Fair Manchester 2004
  • Solo Expositie Rockcliff Gallery, Colvend Coast, Krikcudbrightshire (2005)

Naast nog meer hier niet vermelde exposities hebben een aantal galeries/kunstuitleen in binnen en buitenland zijn werk in stock.
Omdat hij een internationaal goed bezochte B&B (een aanrader als je van ruimte rust en wandelen houdt) heeft, zie je dat zijn werk door zijn gasten van over de hele wereld zijn werk aanschaffen. Hij vindt de inspiratie voor zijn schilderijen veelal in zijn prachtige woonomgeving en elders in Schotland. Maar doordat de seizoenen, maar soms ook binnen de seizoen, de  aanblikken nogal eens verschillen, is hij in staat om met kleuraccenten die landschappen steeds weer verrassend fris op het doek te krijgen

Het werk van Jack Volbeda dat ik hier heb kan tegen een aantrekkelijke vergoeding (1 % p.mnd van de verkoopprijs) worden geleend. Dat geldt ook voor de getoonde winterlandschappen uit mijn eigen collectie die eveneens op de site staan.